A podcast térhódítása


A podcast műfaj világszerte aranykorát éli, az elmúlt 2-3 évben Magyarországon is jelentősen megnövekedett az ilyen típusú műsorok száma. A műfaj formájában és stílusában is eltér a klasszikus rádióműsoroktól: közvetlenebb, szabadabb, hiszen bárki indíthat magának csatornát. Mivel interneten érhető el, hallgatása nem időhöz kötött. Akkor fogyasztjuk, amikor akarjuk, ha épp nincs időnk rá, megállítjuk, később pedig folytatjuk. Csak egy telefon kell hozzá, és máris kezdődhet a műsor! Autóban, tömegközlekedésen, főzés, vasalás és kutyasétáltatás közben, vagy épp a munka utáni sport alatt tartalmasan kikapcsolódhatunk. Mivel egyre több podcast csatorna jelenik meg, egyre nehezebb kitűnni a csatornák közül.

A hallgatókért egyfajta harc alakul ki, hiszen nekik is nehéz eldönteni, melyik műsort válasszák. A Képmás már 6 podcast műsort indított az elmúlt években, ezeknek a vizuális megjelenítésében és népszerűsítésében segítettünk.

Az elmúlt hónapokban 2 ígéretes podcast is elindult a Képmáson. A Spiritusz pszichológiai podcast Németh Szilvia és Bóna Judit műsora, melyben a vendégek életük legnehezebb és legörömtelibb időszakairól, küzdelmeikről és felismeréseikről mesélnek. A meghívottak nagyon különböző pályákról érkeznek, egy azonban mindannyiukban közös: van bennük spiritusz!

Az eddig megjelent epizódok elérhetőek ITT.

A Világjobbítók egy összművészeti podcast, igazi közérzetjavító. A környezetünk tele van olyan világjobbító emberekkel, akik nem csak beszélnek, cselekszenek is. Gyulai Eszter és Fodor Krisztina velük beszélget, ezzel párhuzamosan pedig sokoldalú művészek is megjelennek az epizódokban.

Az eddig megjelent epizódok elérhetőek ITT.

Social media csapatunk podcast ajánlója a blogunkon olvasható, IDE kattintva.

Több..

Megrendelő: Képmás Online Kft.

Kreatív terület:

  • Graphic design

    Social media