Magyar szemmel fotópályázat


Idén tavasszal nagy fába vágtuk a fejszénket egy számunkra eddig még kevésbé ismert területen: egy nagyszabású fotópályázat szervezését vállaltuk el a Nemzetpolitikai Államtitkársággal karöltve.

A fotópályázatot külhoni és anyaországi magyarok részére hirdettük meg, a célunk pedig az volt, hogy az elmúlt időszak rengeteg nehézsége és kihívása után a jelentkezők a pozitív élményeikre koncentráljanak és bemutassák az őket körülvevő csodákat. A pályázat nagyobb részben így az alábbi két témára épült: a csodás helyek megjelenítése mellett a pályázóknak lehetőségük adódott, hogy a fotóikon keresztül kifejezzék, mit jelent számukra az újrakezdés.

A fiatalok egy külön kategóriában nevezhettek, számukra is a csodás helyek a környezetünkben tematika volt adott, illetve a tanulni kell, szeretni kell, amelynek keretében otthoni tanulós környezetüket, vagy az online oktatással kapcsolatos nehézségeiket, élményeiket mutathatták be a pályázók. A szakmai zsűri három tagja – Rizsavi Tamás, Páczai Tamás, Hegyi Benjámin – választotta ki a témák győzteseit, illetve a közönségszavazásra küldött fotókat a több mint tízezer beérkezett kép közül.

A SaltComm felelt többek között a fotópályázat teljes koncepciójáért, a Külhoni Magyarok honlapon a pályázat számára létrehozott aloldal szövegezésért, a felhívószövegek megírásáért, a részvételi szabályok kialakításáért, a fejlesztőkkel való egyeztetésért. A posztok tervezése, közzététele mellett vállaltuk a pályázat hirdetési kampányának teljes körű menedzselését is. Részt vettünk a nyertesek kiértesítésében és a legjobb képek válogatásából készített virtuális galéria létrehozásában is. A díjazott és a közönségszavazásra küldött fotókból egy kültéri kiállítás is született a Kossuth tér közelében.

Nagy büszkeséggel tölt el minket, hogy egy ilyen projekt részesei lehettünk, amelyben az aktív projektvezetői jelenlét mellett a social és a grafikai divízió tagjai vettek részt.

Több..

Megrendelő: Nemzetpolitikai Államtitkárság

Kreatív terület:

  • Graphic design

    Social media