Aranyok Aranya – történelmi roadmovie


Az Arany emlékév évfordulója adta az apropót az Aranyok Aranya elnevezésű, 8 részes útifilm elkészítéséhez is. A produkciót a Salt Communications gyártatta, együttműködve a sorozat főszereplőivel, illetve a műsort népszerűsítő social media és pr kampányt is mi valósítottuk meg.

A Magyar Televízió csatornáin leadott műsor-sorozatban az ismert erdélyi magyar írónő, Ugron Zsolna két elismert magyar történész – Várkonyi Gábor és Csorba László – társaságában indult útnak Európában, hogy bejárják azokat a helyszíneket, amelyek Arany János költészetéhez, műveihez kapcsolódnak.

A friss, dinamikusan vágott ismeretterjesztő sorozatot 1 éven át, 7 országban, 33 várost érintve forgatták.

A három utazó három karaktert megjelenítve vett részt a kultúrtörténeti kalandozásban. Ugron Zsolnát elsősorban Arany János műveiben szereplő karakterek érdekelték, Várkonyi Gábor történész a racionalitás embereként csak azt hitte el, amit valaki publikált, amit tények igazolnak – ő volt az, aki Arany János mögé rakta a történelmi tények kérlelhetetlen koordinátarendszerét. Csorba László tanár úr pedig a legváratlanabb pillanatokban bukkant fel a sorozatban, hogy bebizonyítsa, a magyarok történetét Aranynál jobban senki sem mesélhette volna el, végtére is ő a legnagyobb, ahogy Petőfi szólította: Ő az Aranyok Aranya.

Az izgalmas sorozat elsősorban a fiataloknak készült, de a nézettségi adatok alapján a felnőtt korosztály körében legalább annyira népszerű volt, mint az iskolások között.
Az ismeretterjesztő sorozat producere Molnár-Bánffy Kata.

Ajánló kisfilm: https://www.youtube.com/watch?v=gBx5Xc_OAx8

Több..

Megrendelő: Emberi Erőforrások Minisztériuma

Kreatív terület:

  • Graphic design

    Motion design

    Social media