A Fiumei úti sírkert különlegessége


A Fiumei úti sírkert a főváros egyik legnagyobb összefüggő zöld felülete, egy fél Margitszigetnyi park. Valójában jóval több mint egy park, vagy egy szimpla temető. Egy hely, amely nemcsak kertészeti értelemben park, de szoborpark is. Nemzeti emlékhely, az egyetlen temető, amely teljes egészében elnyerte ezt a kitüntetett rangot. Nemzeti panteon, ahol a nemzet legnagyobbjai nyugszanak. Sorsának alakulásában benne van az egész modernkori Magyarország története. A sírkert gondozója és üzemeltetője a Nemzeti Örökség Intézete. A NÖRI-vel való együttműködés klasszikus sajtókommunikációs szolgáltatást, social és kreatív megoldások elkészítését, valamint média-együttműködés kialakítását tartalmazta a projekt során.

Fontosnak tartottuk a sírkert tartalmi, kulturális gazdagságának bemutatását, olyan köntösben, ami nemcsak a felnőtt korosztály számára lehet érdekes, de nyitást biztosít a fiatalabbak számára is. A megbízás részeként közleményt adtunk ki, mely a sírkert építészeti különlegességeire fókuszált, a médiaegyüttműködésben különleges temetésekről készült cikk, valamint egy interjú az Intézet főigazgatójával. Emellett social media (FB) posztsorozatot is összeállítottunk, kreatív képi megoldásokkal, illetve animációt készítettünk a megrendelőnknek.

Büszkék vagyunk rá, hogy egy ilyen nagyszerű létesítmény és intézet kommunikációjában vehettünk részt, hozzájárulva ahhoz, hogy még többen megismerjék a Fiumei úti sírkert különlegességét, felismerve, hogy ez a hely tényleg több mint temető.

Több..

Megrendelő: Nemzeti Örökség Intézete

Kreatív terület:

  • Graphic design

    Public relations

    Social media