DBH belsőépítészeti tervezés, iroda branding


A DBH Serviced Office megbízásából 2020-ban mintegy 2400 négyzetméter alapterületű irodarendszer belsőépítészeti és iroda branding munkáira kaptunk felkérést. Az új irodakomplexum a Kopaszi-gáton épült BudaPart Gate-ben helyezkedik el. Belsőépítészeti és iroda branding koncepciónk egyrészt az irodaház külsejét jellemző kazettás struktúrát, és az érintett épület földrajzi, Duna parti elhelyezkedését helyezte fókuszba. A természetközeliség motívum-, szín- és formavilága tükröződik vissza a bútorokban, a dekorációs elemekben, valamint az irodákat és a közösségi tereket jellemző egyedi grafikai megoldásokban is.

Nem véletlen tehát, hogy az iroda branding fő motívumelemeként jelenik meg a Duna, valamint  a folyó színvilága, természeti és épített környezete, a Duna menti települések, főbb régiók és a folyón egykor közlekedő gőzös hajók.

A bútorok és kiegészítő lakberendezési megoldások kiválasztásánál is a természeti könnyedség, a Duna színvilága, a folyó áramlásában rejlő játékosság motiválta a csapatot. Ez alapján elsősorban természetes, fa anyagokból készült bútorok kerültek kiválasztásra. A nagy folyosók monotonitásának megtörésére csapatunk egy egyedi levilágítási tervet is beépített a belsőépítészeti koncepcióba. Ennek lényege, hogy a főfolyosókon elhelyezkedő irodák mindegyike egy-egy Duna-menti várost jelképez belső dekorációjában és az ajtó előtti levilágításban. Ezt a plusz játékosságot alkalmazva – a megszokott számozások mellett – egy új színt tudtunk bevinni az irodanevek használatába. Köszönjük szépen Tóth Anikónak és Iványi Mónika belsőépítészeknek a sikeres szakmai együttműködést.

Több..

Megrendelő: Serviced Office Belbuda Kft.

Kreatív terület:

  • Graphic design