Az elveszett király


Egresen, alig tíz kilométerre a magyar-román határtól, fiatal régészhallgatók ásnak, szitálnak, dokumentálják a földből előkerülő törmelékeket. Királysírt keresnek, II. András Árpád-házi király és felesége, Jolánta sírját. Remélik, hogy munkájuk eredményeképpen 2022-ben, nyolcszáz évvel az Aranybulla kiadása után feltárhatják a függőpecsétes oklevelet kiállító uralkodó temetkezési helyét. Néhány éve még két átlagos parasztház állt a falu széli telken, és pár régész kivételével senki sem sejtette, hogy az idős, Dániában élő, román házaspár háza alatt Árpád-kori királysír rejtőzködik.

A Nemzeti Filmintézet támogatásával 50 perces ismeretterjesztő filmet készítünk II. Andrásról.

A történet két szálon fut, egyrészt bepillanthatunk a régészek munkájába, a felfedezés izgalmától egészen a 3D-s rekonstrukciókig, a másik szál pedig II. Andrásról és az ő jelentőségéről szól.

A film producere ügyvezetőnk, Molnár-Bánffy Kata:

„Ez egy izgalmas kor, szeretnék, ha beszippantaná a nézőt!”

A projekt során szorosan együttműködünk a filmes stábbal, a régészekkel, a szakértői gárdával, hogy II. András életének mely mozzanatait mutassuk meg a produkcióban. A filmes projekt a Salt összes divízióját ellátja feladatokkal a grafikai és animációs tervezésektől, a motion csapat aktív részvételével a forgatásokon át, a PR és social csapatig, akik számára a film elkészülte után kezdődik a kommunikációs munka.

Több..

Megrendelő: Nemzeti Filmintézet Közhasznú Nonprofit Zrt.

Kreatív terület:

  • Graphic design

    Motion design

    Public relations

    Social media