Ezúttal nem a kivégzett tábornokokra irányítottuk a megemlékezés fókuszát, hanem a hátramaradottakra: feleségekre, hitvesekre, özvegyekre. Az ő további sorsuk szemszögéből tekintettünk a hősökre, az elbukott szabadságharcra, annak személyes sorsokban tetten érhető következményeire, tragédiákra. A kampány több elemből állt: imázs film, kulcs kreatív, social média kampány, szabadtéri kiállítás.
A szabadtéri kiállítás a 13 tábornok hátrahagyott családját, az özvegyeket, menyasszonyokat mutatja be, akiknek az élete gyakran ellehetetlenült, akik maguk is áldozatok voltak, ha életben hagyták is őket. Köztük számos különleges sorsú nő van.
A kiállítás lehetőséget kínált arra, hogy az emléknap kapcsán a női sorsokról beszéljünk, névtelen hősnőkről. A témát a 21. század embere számára dolgoztuk fel: azt üzenjük vele, hogy az élet mindenkitől megkívánja a hősiességet. A háttérszolgálat sokszor ugyanakkora erőfeszítést kíván, mint a frontvonalban való küzdelem. A kiállítást a Nemzeti Sírkertben, a Március 15. téren illetve Erdély több nagyvárosában, többek között Bukarestben láthatta a nagyközönség.

You may also like

Back to Top